Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort opdracht*
Naam:
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Leeftijd kind:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht:
Gratis bespaartips:

Kinderdagverblijven vergelijken!

Bespaar op uw kosten en vergelijk kinderdagverblijven!

Over kinderopvang


In Nederland zijn er verscheidene vormen van kinderopvang voor werkende en/of studerende ouders. Hierdoor kunnen ouders gemakkelijk werk en de zorg voor kinderen combineren en krijgen kinderen de kans om zichzelf te ontplooien in een andere omgeving.

Kinderdagverblijven
Kinderdagverblijven bieden opvang aan kinderen vanaf 6 weken tot 4jaar oud. De kinderen kunnen er ongeveer vanaf 7 uur s’ochtends tot 7 uur s’avonds terecht. De kinderdagverblijven bepalen zelf of ze een gehele dag opvang aanbieden, halve dagen opvang aanbieden of flexibel opvang aanbieden.

Buitenschoolse opvang
Basisschool kinderen kunnen voor, tijdens en na schooltijd op een buitenschoolse opvang opgevangen worden. De kinderen kunnen hier eten, drinken en huiswerk maken. Ook worden er verschillende activiteiten verzorgt om de kinderen lekker bezig te houden.

Gastouder opvang
Gastouder opvang wordt aangeboden door gecertificeerde individuelen die kinderen thuis opvangen, dit kunnen ook bijvoorbeeld grootouders zijn. Er zijn echter wel wettelijke eisen waaraan een gastouder moet voldoen. Het voordeel van gastouders ligt vooral in de flexibiliteit en de lagere kosten.

Kosten
Er is een wettelijk vastgesteld maximum prijs voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouder opvang. Voor kinderdagverblijven bedraagt dit bedrag €6.36 per uur, voor buitenschoolse opvang €5.93 en voor gastouder opvang €5.09.

Kinderopvang toeslag
Wanneer ouders werken en/of studeren komen zij in aanmerking voor kinderopvang toeslag. Het bedrag wat zij kunnen ontvangen is deels inkomens afhankelijk en deels vastgesteld, hierbij wordt ook rekening gehouden met alleenstaande ouders en het aantal kinderen. Het aanvragen gebeurt via de belastingdienst.

Vergelijk kinderdagverblijven
Ondanks de wettelijk vastgestelde maximum prijzen, kunnen de prijzen van kinderopvang onderling flink variëren. Ook de aangeboden diensten kunnen flink variëren. Het is zeer belangrijk om te kijken wat voor opvang het beste bij jou past. Hier op kinderdagverblijven-nederland.nl kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van kinderopvang bij jou in de buurt